Du er her: 

Påske

Samtalekort til forældre - til download og print:
Påske
 

Fotos til billedopsamling / reflektion - til download, eventuel udvælgelse og print:
Påske dag 1
Påske dag 2

Opskrifter


Opskrift på lam:
Tid: 30 min. + stegetid på 4 timer.

1 lammekølle på lidt over 2 kilo
2 stilke rosmarin
2 rødbeder
3 gulerødder
¼ selleri
1-2 porrer
2 dl æblemost
12 hele hvidløgsfed (kan udelades)
Salt og peber

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 140 grader. Tør lammekøllen, og gnid den godt med salt og friskkværnet peber. Stik huller i den med en skarp kniv, og stik små rosmarinstilke i. Rengør æbler og grøntsager og skær dem i lige store stykker. Læg lammekøllen i en bradepande og læg grøntsagerne, de hele hvidløgsfed med skal samt mere rosmarin rundt om. Hæld æblemost over grøntsagerne, og sæt lammekøllen i ovnen i 4 timer.


Opskrift på pandestegne fladbrød:
Tid: ca. 40 min. plus hævetid.

7 dl vand
50 g gær
1 tsk. salt
2 tsk. sukker
500 g hvedemel
Ca. 500 g ølandshvedemel (eller lignende) lidt olie til stegning

Sådan gør du: 
1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og sukker, og rør dernæst hvedemel og ølandshvede i væsken. Ælt dejen godt igennem. Dejen skal æltes ca. 10 min., til den er elastisk.
2. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Ælt dejen til en pølse, og skær den ud i 10 stykker. Form til boller. Rul bollerne ud til 5 mm's tykkelse. De må gerne være lidt uens i størrelsen.
3. Varm lidt olie på en pande – den skal være glohed. Steg hvert fladbrød 1-2 min. på hver side, til brødet bobler op.

Opskrifter til påske - download til print

Her kan du downloade og printe de to opskrifter til påsken.
Opskrifter